FYRA SAKER JAG ALDRIG SKULLE GÖRA SOM HUNDTRÄNARE

elfenbensvit-och-askgra-text-gor

Fyra saker jag aldrig skulle göra som Hundtränare

Som hundtränare finns det flera saker jag medvetet och naturligt undviker att göra:

1. …överskatta hundens förmågor: Försök att undvika att ställa för höga krav på hunden som kan leda till frustration. Träna i små steg och ta hänsyn till hundens individuella behov och förmågor.

2. …ignorera ägarens behov och mål: jag påminner mig alltid om att min roll som hundtränare är att hjälpa ägaren att uppnå sina mål med hunden. Kommunicera och samarbeta med ägaren för att skapa en anpassad träningsplan.

3. …försumma att anpassa träningsmetoderna efter varje hunds individuella behov och personlighet. Alla hundar är unika och kräver olika tillvägagångssätt. Samma sak gäller hundföraren

4. …ignorera säkerheten, både för mig som tränare, hundföraren och hunden. Jag arbetar alltid efter mina säkerhetsrutiner och använder lämplig utrustning för att minimera riskerna vid träningen.

Det är viktigt att vara medveten om och undvika dessa handlingar för att säkerställa en positiv och hälsosam träningsupplevelse för både hund och ägare. Något jag även tänker på när jag tränar mina egna hundar och hur jag coachar mig själv.

MENTALTRÄNING: POSITIVTET SMITTAR