VARFÖR SKÄLLER HUNDAR?

elfenbensvit-och-askgra-text-gor

Varför skäller hundar?🧐

Har du en hund som skäller (jag har), så måste vi först fundera på VARFÖR vår hund skäller innan vi kan börja jobba med problemet.

Hundar kan skälla vid besök hemma av flera olika anledningar:

🚨1. Varning: Hundar har en naturlig instinkt att varna sina ägare när det kommer främlingar eller okända personer till deras territorium. Skällandet kan ses som ett sätt för hunden att säga att någon närmar sig.

Sally går lätt in skall när hon vaktar vår tomt

😱2. Osäkerhet: Om hunden känner sig osäker eller rädd för främlingar kan den skälla för att försöka avskräcka dem och skapa avstånd.

🪁3. Social interaktion: Vissa hundar skäller av upphetsning eller glädje när de möter nya människor. Det kan vara deras sätt att försöka få uppmärksamhet och interagera med besökarna.

Valparna skällde på Ellie utav ren extas

🏋️4. Vanor och träning: Om hunden har utvecklat skällande som en vana eller om den inte har fått rätt träning och socialisering, kan den börja skälla när det kommer besök eftersom den inte vet hur den ska reagera på ett annat sätt.

⁉️Vad gör jag då om min hund skäller?⁉️

Ja det beror på VARFÖR den skäller. För att minska skällandet vid besök kan det vara användbart att träna hunden i socialisering och att introducera den för olika människor i positiva sammanhang. Det kan också vara fördelaktigt att använda kommandon och belöningar för att styra hundens beteende. En sak vi alla måste tänka på tror jag själv är att lära oss kommunicera med hunden som hundar kommunicerar med varandra! Och DET är nyckeln.

SÅ VARFÖR SKÄLLER DIN HUND?

Det kan vara många olika komponenter som spelar in
MENTALTRÄNING: POSITIVTET SMITTAR