10 tips när du introducerar en ny hund in i hemmet

ny hund i. hemmet

Här är några ”basic” steg att följa för att hjälpa dig introducera en ny hund till din flock:


🏥1. **Förbered båda hundarna**: Innan du tar med den nya hunden hem, se till att båda hundarna är i god hälsa och har fått sina grundläggande vaccinationer och preventivvård. Har hundar ont ligger du redan back.

🏞️2. **Neutral mötesplats**: När du för första gången introducerar de två hundarna, gör det på en neutral plats som de båda är obekanta med. Detta hjälper till att minimera territoriala reaktioner.

🎛️3. **Ha kontroll över situationen**: Håll båda hundarna kopplade när de först möts. Detta ger dig möjlighet att ha kontroll över situationen och kan förhindra konfrontationer. De ska inte få nosa på varandra direkt.

🍝4. **Dine dining- Positiv förstärkning**: Belöna båda hundarna med beröm och belöningar för lugnt och positivt beteende under mötet. Detta hjälper dem att associera varandras närvaro med något positivt. Fine dining är toppen här.

🦮5. **Parallell promenad**

Go promenad med hundarna bredvid varandra - håll det avstånd som krävs för lugn å ro.

🐾6. **Låt dem sniffa varandra**: Låt hundarna mötas och sniffa varandra försiktigt. Detta är en naturlig och viktig del av hur hundar lär känna varandra. Jg föredrar detta fritt och inte i koppel. Men situationen kan kräva annat.

🕵️‍♂️7. **Övervaka tidigt samspel**: Om mötet går bra, kan du gradvis öka tiden som de två hundarna spenderar tillsammans. Håll alltid ett vakande öga på deras beteende och avbryt eventuella tecken på aggression eller konfrontation. Du är ledaren!

7. **Inled med korta möten**: I början bör möten vara korta och positiva. Gradvis kan du öka längden på tiden som de två hundarna spenderar tillsammans när de blir mer bekväma med varandra.

🏠8. **Introduktion i hemmet**: När hundarna har blivit bekanta med varandra på neutral mark kan du introducera den nya hunden till ditt hem. Håll båda hundarna kopplade inledningsvis och övervaka deras interaktioner.

💕9. **Ge tid och uppmärksamhet**: Var beredd att ge båda hundarna tillräckligt med tid och uppmärksamhet under övergångsperioden. Din befintliga hund kan känna sig osäker eller avundsjuk, så se till att fortsätta att ägna tid åt den också.

⬜️10. **Ge separat utrymme**: Ge hundarna möjlighet att ha sitt eget utrymme och sina egna resurser, som mat- och vattenskålar, sängar och leksaker. Detta minskar risken för territorialkonflikter.


Det är viktigt att komma ihåg att varje hund är unik, och det kan ta tid för dem att anpassa sig till varandra. Var tålamod och ge dem chansen att bygga en relation gradvis. Om du stöter på problem, överväg att rådfråga en professionell hundtränare eller beteendespecialist för vägledning.

MENTALTRÄNING: POSITIVTET SMITTAR
MATFIXERAD JYCKE - HUR SKA JAG HJÄLPA HENNE?